מצב של טיהור או פינוי שפכים נדרש כאשר מתגלה כי הקרקע רוויה בחומרים מסוכנים ועל כך מעידים ערכים שנקבעים מראש באמצעות סיקור סיכונים ומתודולוגיה IRBCA.
כשהקרקע או הסביבה נגועים במי שפכים מסכני חיים לא רק שאינם מותרים לשימוש אלא עלולים לסכן את החקלאות, את ההתיישבות שלכם על הקרקע לרבות הנחלים. מתוך כך מחויב כל אדם שמשתמש בקרקע כזו או אחרת קודם כל להוכיח כי היא חפה משפכים מסוכנים, זאת בהתאם לפיקוח ובכפוף גם למשרד להגנת הסביבה.
חושדים בשפכים מזהמים? הנה כמה דברים שחשוב לדעת על פינוי שפכים בהתאם ובפיקוח לחוק והגנת הסביבה.
מהו הליך טיהור שפכים ומה מטרתו?
טיהור שפכים הוא הליך שבו ממגרים את החומרים הרעילים לרבות הכימיקלים והחיידקים שמסכנים חיי אדם.
באמצעות מגוון של טכנולוגיות של סינון, טיפול ביולוגי יכולים לפנות את המים אבל בו זמנית גם לשנות את היוצרות ולשנות אותם לברי שימוש באמצעות הפיכתם למי קולחין כך שבחלק מהמקרים יוכלו החקלאים או כל השאר לחזור ולהשתמש בשפכים הפעם כשהם נקיים ולא מזוהמים.
בעוד האחראים והממונים על טיהור סביבתי הם המשרד להגנה לסביבה ומכוני טיהור השפכים, מגיעים גם גורמים מקצועיים בעלי אישורי עבודה וציוד מתאים ויכולים לסייע במיגור הבעיה וסילוק השפכים המסוכנים מסביבת החיים הרגילה.
טיהור השפכים הוא הליך מורכב והוא מתבצע באמצעות הטכנולוגיות הטובות ביותר וכך ההיצע הגדול המאפשר או סילוק השפכים או שימוש חוזר ונשנה בהם לצרכי חקלאות או שימושים פרטיים.
שימוש במי שפכים כמי קולחין מתי זה אפשרי? שלושת השלבים לטיהור שפכים
תהליך הטיהור מחולק ל3 שלבים אם כי לאחרונה נכנסה דרישה לטיפול רבעוני הדורש הפרדה של המזהמים שמקורם בתרופות, אנטיביוטיקה והורמון.
הטיפול הראשוני הוא לסנן בצורה גסה את השפכים לרבות שיקוע של החלקיקים הגדולים לרבות “ההרחקה מהמוצקים” המרחפים כאמור אילו שלא מומסים. ביחס לשאר החלקיקים הללו קטנים יותר וגודלם אחד מילימיקרון והם אלו שגורמים למים העכורים המהווים סכנה בריאותית שצריך למגר.
הטיפול השני הוא טיפול ביולוגי והוא מפרק את החומר האורגני שנמצא בשפכים, מרחיק את המוצק המרחף ומחטא את מי הקולחין. בתהליך זה אפשר לראות כבר את מי הקולחין צלולים יותר וכאן הריכוז האורגני ירד באופן משמעותי.
הטיפול השלישי יהיה טיפול נקודתי במי הקולחין הכול במטרה להעלות את האיכות שלהם במטרה לשימוש תקין, הפעם השקיה תקינה ובלתי מוגבלת ובגדול שימוש במים ובקרקע בטוחה גם בסביבת מגורים. באמצעות החברה המתאימה ניתן להיוועץ באשר לסביבה, להבין ולהסתייע בסקרים ואפיון אתרים מזוהמים. לאחר מכן, תפנה החברה המקצועית את כל הממצעים למעבדה, תמדד את הזיהום הקרקע ותהפוך את מי השופכין למי קולחין תוך כדי שמירה על חיי אדם ושמירה על רמת חיים איכותית חפה מזיהומים.